Poetsen van kantoren

gevelrenovatie

Gevelrenovatie met een moderne massief houten dubbele huid gevel. Gevelrenovatie is nog nooit zo gemakkelijk en mooi geweest. In de meeste situaties wordt bij toepassing van het Derako systeem de bestaande gevel niet gewijzigd. De oude, eventueel beschadigde gevel kan, mits deze glad en sterk genoeg is, direct gebruikt worden voor de montage van de dubbele huid gevel.

Gevelrenovatie met een massief houten dubbele huid gevel

De Derako massief houten geventileerde dubbele huid gevel bestaat uit massief houten panelen en geanodiseerde aluminium SLR profielen die op basis van het specifieke project worden voorzien van sleuven voor de bevestiging van een gepatenteerde roestvrijstalen clip.

Roofreiniging is de methode om schimmel, algen, meeldauw, mos en korstmosen van daken te verwijderen. Daarnaast maakt het reinigen van oxidatie op metalen daken ook het dak langer langer. Er zijn echter veel voordelen van professionele hulp voor uw dakreinigingstaak. Als je het leven van je dak en de waarde ervan wilt houden, moet je een professionele roofer inhuren die het juiste soort gereedschappen en methodologieën gebruikt.

 

Voor metalen dak is het grootste probleem algen en schimmelgroei die na regen op het metalen dak vormen. Mos en meeldauw groeien tussen de gordelroos of toonhoogte, en bij de juncturen waar de gordelroos het grind raken. Ze vormen witte fuzzy-vlekken, die later zwart worden en vormen plekken van donkergroen. Als deze patches ongeschoold en onbehandeld blijven, kunnen ze zich verspreiden in de zolder en zich verder verspreiden. De schimmel zou de houten shakes beïnvloeden die boven het dak in de valleien zijn geplaatst.

 

Om te voorkomen dat deze daken worden aangetast, moet het dakreiniging worden gedaan door alleen bleekoplossing te gebruiken. Dit helpt bij het doden van de algen die op het dak groeien. Maak het dak schoon door bleekmiddel op het dak te besprenkelen, waardoor het ongeveer een half uur kan staan. Na deze tijd was het dak met water en spoel het met water en zeep. Herhaal indien nodig de procedure totdat de vlekken uit het dak zijn verwijderd.

 

Als het dak is gemaakt van klei-tegels, kan dakreiniging moeilijk worden omdat klei-deeltjes microscopisch zijn. Het is erg moeilijk om bleekwater op het dak te strooi en laat het efficiënt werken. Voor klei-daken kan het dakreiniging van het dak van een speciaal gereedschap als een kleibar nodig hebben. Deze tool helpt bij het raffen van de klei-deeltjes tussen de gordelroos en de dakpannen. Zorg er bij het gebruik van deze tool ervoor dat er geen scherpe randen op het gereedschap zijn. Anders kunnen de deeltjes het dak doorboren en lekken en schade aan de rest van het huis veroorzaken.

 

Reinig het dak door alle algengroei te verwijderen, behalve die op de valleien en de toppen van de klei-tegels. De groei van algen kan groeien als gevolg van het vocht dat zich ophoopt op de bodem van de kleiplap. Als dit vocht sijpelt in de scheuren van de asfaltshingles, is er een hoge mogelijkheid om de algengroei te verspreiden. Dit kan ook een blaren en verkleuring van het dak veroorzaken.

 

Voor het reinigen van algen is het noodzakelijk om te weten hoe het type mos dat op het dak groeit te identificeren. Verschillende soorten mos groeien op verschillende soorten daken en hebben verschillende reinigingsmethoden nodig. Als u niet zeker bent van het type mos, kunt u professionele hulp zoeken. U kunt uw verzekeringsmaatschappij of uw loodgieter vragen om u te helpen bij het identificeren van het type mos dat op uw dak groeit en de juiste manier van reiniging aan te bevelen om er vanaf te komen.

De volledige bevestiging gebeurt aan de achterzijde. Het uiterlijk blijft lang intact en er worden geen schroeven of spijkers gebruikt om de houten latten te bevestigen. Dit voorkomt corrosiesporen en eventuele beschadigingen aan het hout. Het geventileerde gevelsysteem kan zowel horizontaal als verticaal worden toegepast bij gevelrenovatie. Bovendien kan de gevel worden voorzien van een membraanweefsel ter bescherming of om de gewenste kleurstelling te creëren.

Gevelrenovatie snel uitgevoerd Gevelrenovatie – massief houten dubbele huid
Dankzij de montage zonder schroeven of spijkers kan het systeem snel en met minimale vakkennis worden gemonteerd. De montage is overzichtelijk, waarbij eerst de SLR-profielen op een vaste afstand op de gevel worden aangebracht. Daarna worden de lamellen eenvoudig met de voorgemonteerde latten direct in de profielen geklikt. Dit proces is veel sneller dan gevelrenovatie met conventionele montagetechnieken en voorkomt bovendien onvolkomenheden in de montage door het verkeerd plaatsen van schroeven of spijkers.

Afwerkingssysteem voor gevelrenovatie
De standaard beschikbare houtsoorten zoals: WRC, Lariks, Oregon pine, thermohout worden door Derako afgewerkt met hoogwaardige lakken die uitstekend geschikt zijn voor buitentoepassingen. Tevens is er een breed scala aan kleuren beschikbaar. Uiteraard is het ook mogelijk om het gevelhout onbehandeld toe te passen.

Weerbestendige geventileerde dubbele huid gevel
De gehele constructie van de geventileerde dubbelwandige gevel is zeer goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. De bevestiging van de massief houten latten aan de clips is uitgebreid getest en heeft een zeer hoge uitbreekkracht. De afstand tussen de SLR-profielen wordt ingesteld op basis van de gekozen houtsoort, de windomstandigheden, het terreintype en de gebouwhoogte. Aan de hand van deze gegevens wordt ook de benodigde bevestiging op de te renoveren gevel bepaald.

Advies bij gevelrenovatie
Bij Derako hebben we veel ervaring met gevelrenovatie. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en keuzes van het toe te passen hout bij een dubbele huid gevel. Bel Derako of neem contact met ons op via het contactformulier op de website.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of de volgende pagina’s bekijken; Plafondpanelen van hout, Houtdesign plafond, Gevelrenovatie, Houten buitenbekleding, Strokenplafond, Roosterplafonds, Plafondrenovatie, Systeemplafond, Duurzame gevelbekleding, Akoestisch plafond, Houten buitenbekleding, Cradle to Cradle gevelsysteem.

Tags: gevelrenovatie –  facility management